ویکی پتس | WiKi Pets
ویکی پتس | WiKi Pets

انتخاب جای خواب مناسب برای سگ‌ها

  •   آموزش جای خواب سگ

خیلی از ما عاشق بغل کردن پت خوشگلمون موقع خواب هستیم. یه جور حس آرامش رو واسه ما داره. با این وجود، بعضی از سگ‌ها هم هستن که توی خواب خیلی شیطونن و ممکنه با سر و صدا یا دست و پاهای قشنگ‌شون، ما رو چند بار در طول شب بیدار کنند و چرخه خوابمون رو بهم بزنن. بعضی از سگ‌ها اصلاً این کار رو دوست ندارن. ممکنه تابحال انواع و اقسام جای خواب‌ها رو واسه سگتون خریده باشید و اون حتی نیم ساعت هم توی اونا نخوابیده باشه. حقیقت اینه که اگه سگ‌تون جزو این دسته از پت‌هاست، کار سختی رو در پیش خواهید داشت، اما غیرممکن نیست.

 

تو این مقاله می‌خوایم بهتون توی ۱۴ مرحله بگیم که چطور می‌تونید سگتون رو به خوابیدن توی جای خواب خودش، حتی اگه دوست نداشته باشه، عادت بدید. با ما همراه باشید (بر اساس منبع معتبر CNet)):

۱. به نحوه خوابیدن سگتون دقت کنید

با این کار، میتونید واسه سگتون جای خوابی رو فراهم کنید که مناسبش باشه. به زبان بدن سگتون موقع خواب خیلی دقت کنید:

  • اگه سگتون دوست داره به بدن خودش موقع خوابیدن کش و قوس بده، بهتره به دنبال یه جای خواب مستطیلی بزرگ باشید.
  • اگه سگتون موقع خواب شبیه یه توپ دور خودش میپیچه، بهتره که جای خوابش هم به همین شکل دایره‌ای باشه.

۲. جای خواب مناسب سگ‌تون رو بخرید

سعی کنید جای خوابی رو انتخاب کنید که ارزش هزینه‌ای که واسش پرداخت می‌کنید رو داشته باشه. جای خواب‌های ارزون قیمت خیلی سریع خراب میشن و از ریخت میوفتن. هرچقدر کیفیت جای خواب بیشتر باشه، مسلماً بیشتر هم عمر خواهد کرد

 

۳. جای خواب سگ رو یه جای راحت مثل پذیرایی یا اتاق خواب خودتون بزارید

درسته که هدف ما اینه که سگمون رو از خوابیدن روی تخت خودمون منع کنیم، ولی بازم باید در نظر داشته باشیم که جای خواب سگ ما باید جایی باشه که اون احساس راحتی بکنه و بعضی اوقات، این مکان راحت واسه اونا، اتاق خواب خودمون هستش.

یادتون باشه که جای خواب سگ شما باید جایی باشه که دمای استاندارد اتاق رو داشته باشه و نزدیک درها نباشه. همچنین بهتره که جایی قرار بگیره که تاریک باشه.

۴. اسباب بازی‌های مورد علاقه سگ‌تون رو نزدیک جای خوابش بزارید

این کار باعث میشه که جای خواب سگتون واسش جذاب‌تر بشه. همچنین بهتره که یه لباسی که بوی خود شما رو میده هم روی جای خوابش بزارید تا بیشتر به دراز کشیدن روی اون ترغیب بشه.

 

۵. اگه سگتون هنوز توله‌س، جای خوابش رو توی جعبه یا سبد بزارید.

اگه سگ شما سن بسیار کمی داره و هنوز توله حساب میشه، شانس شما برای عادت دادن اون به خوابیدن توی جای خواب خودش خیلی بیشتره. بهتره که دوروبر جای خوابش رو با روزنامه یا یه چیزی شبیه به اون بپوشونید چون کوچولوها ممکنه شب کابوس ببینن و به جای خوابشون آسیب بزنن.

برای توله سگ‌ها بهتره که جای خوابشون از زمین ارتفاع داشته باشه و بخاطر همین، بهتره که از یه جعبه یا سبد یا هرچیزی که سطحش از روی زمین بالاتره برای قرار دادن جای خوابشون استفاده بشه.

 

۶. قبل از خواب، سگتون رو به پیاده روی ببرید.

این کار باعث میشه که سگ شما حسابی خسته بشه و انرژی کافی برای مبارزه با شما جهت خوابیدن توی تخت‌تون رو نداشته باشه!

۷. سگتون رو به سمت جای خوابش هدایت کنید

علاوه بر این کار، میتونید یه تشویقی رو با خودتون تا جای خواب سگتون ببرید تا تشویق به اومدن توی اون بشه. این‌طوری نسبت به وارد شدن توی جای خوابش حس مثبتی پیدا خواهد کرد. هیچوقت سگ‌تون رو بغل نکنید و بعد توی جای خوابش نزارید، این‌طوری توی ذهنش تجربه بدی برای رفتن توی تخت پیدا میکنه.

۸. فرمان خوابیدن رو بهش یاد بدید

فرمان “برو توی تختت” رو بهش یاد بدید و در صورتی که بهش عمل کرد، از تشویقی استفاده کنید. هر زمان که از جای خوابش بیرون اومد، به یک “نه” بسنده کنید و اون رو به آرامی به تختش برگردونید.

حالا دوباره فرمان برو توی تختت رو بهش بگید و هر دفعه مدت زمان فرمان دادن رو بیشتر کنید و در صورتی که به فرمان شما گوش داد، بهش یه تشویقی بدید. با انجام این کار سگ شما بالاخره یه موقعی این فرمان رو کاملاً یاد می‌گیره و میدونه که اگه انجامش بده، بهش جایزه میدید.

 

۹. ناله سگتون در شب رو نادیده بگیرید

سگ‌ها از اون چیزی که ممکنه فکر کنید زرنگ‌تر هستن. اونا ممکنه چشاشون رو به حالت ناراحت دربیارن، ممکنه با ناله کردن و صداهای غمگین درآوردن سعی کنند که شما رو از اجبار اونا واسه خوابیدن توی جای خوابشون منصرف کنند، ولی شما نباید تسلیم بشید! اگه این کار رو بکنید جلوی عادت کردن به جای خوابشون گرفته میشه.

یادتون باشه، وقتی سگتون ناله می‌کنه، داد زدن سر اون فقط باعث میشه که صداش بلندتر بشه. اگه ناله کردنشون بعد از چند دقیقه نادیده گرفتن شما ادامه پیدا کرد، از سگتون بپرسید که آیا دوست داره بره بیرون یا نه. اگه با شنیدن این موضوع خوشحال بشه، ببریدش بیرون. این بیرون رفتن واسه بازی نیست، واسه اینه که انرژیش تخلیه بشه یا دستشویی بکنه.

اگه فکر می‌کنید سگتون دستشویی نداره و بخاطر بودن توی جای خوابش ناله میکنه، به نادیده گرفتن صداش ادامه بدید. سعی نکنید تنبیه‌ش کنید چون فقط رفتارش بدتر میشه. تنبیه کردن بهش این حس رو میده که شما دارید بهش توجه می‌کنید.

قبل از تموم شدن ناله‌ها، معمولاً صدای اونا به بالاترین حد ممکنش میرسه، پس بهتره که آماده باشید. سعی کنید هر طور شده کاملاً این موضوع رو نادیده بگیرید چرا که نتیجه‌ش رو در دراز مدت خواهید دید.

۱۰. اگه سگتون توی تخت شما پرید، رفتارش رو اصلاح کنید

سگ شما باید یه سری حد و مرزهای رفتاری رو بدونه و این کار باعث میشه که کم کم به جای خواب خودش عادت بکنه. اگه سگتون خیلی یهویی توی تخت شما پرید، بهش بگید که به تخت خودش بره. اگه حرکت نکرد، یا اون رو بردارید و بزارید روی زمین یا با گفتن “نه” خیلی آروم و یواش اون رو به سمت لبه‌های تخت هل بدید.

 

۱۱. از جایزه برای اصلاح رفتار سگتون استفاده کنید

بارها دیدیم که خیلی از صاحبان پت‌ها برای تنبیه رفتارهای بد سگ‌شون از اسپری آب استفاده میکنن، مخصوصاً وقتی که سگشون روی جای نامناسبی مثل مبل میخوابه.
اگه سگتون بدون این که هدایتش کنید یا بهش فرمان بدید، خودش رفت سمت جای خوابش، حتماً تشویقش کنید و ازش تعریف کنید. این‌طوری می‌فهمه که با انجام این کار شما بیشتر دوستش دارید و ازش تعریف و تمجید می‌کنید.

 

۱۲. دعوت سگتون به جای خوابش رو تمرین کنید

هیچوقت به سگتون اجازه ندید که بدون دعوت وارد اتاق شما یا تخت‌تون بشه. اگه این اتفاق زیاد بیافته، سگتون حس میکنه که رئیس تخت شماست.مطمئن بشید که اون فقط این کار رو تحت فرمان شما انجام میده و وقتی که بیدار میشید، اون منتظر میمونه تا شما بهش بگید که از جای خوابش بیرون بیاد.

 

۱۳. با بیرون نگه داشتن سگ‌تون از تخت خودتون، بهش نشون بدید رئیس کیه!

یکی از روش‌های تشخیص سلسله مراتب توی ذهن سگ‌ها از طریق اختلاف قدی‌ هستش. توی جامعه سگ‌ها، اونی که قد بلندتری داره جایگاه بالاتری نسبت به سگ قد کوتاه‌تر داره. وقتی به سگتون اجازه میدید که توی تخت‌تون در کنار شما بخوابه، ممکنه فکر کنه که از شما سرتره یا حداقل هم سطح همدیگه هستین.

داشتن سلطه به سگ‌تون کلاً چیز بسیار مهمیه چرا که اگه رهبری خودتون رو بهش ثابت نکنید، احتمالاً از فرمان‌های شما تبعیت نمیکنه. اگه بهش نشون بدید که نمی‌تونید اون رو کنترل کنید، ممکنه به خودش اجازه انجام رفتارهای مخرب رو بده.

 

۱۴. سگ‌تون رو الگویی برای پت‌های دیگه کنید

اگه بیشتر از یه سگ توی خونه خودتون پت دارید، اجازه ندادن به سگ‌تون برای ورود به تخت میتونه الگوی رفتاری خوبی برای بقیه پت‌های خونه باشه. تهیه جای خواب‌های متفاوت برای هر کدوم از پت‌ها باعث میشه که شب راحت بخوابید و نگران غلط زدن و خوردن به یه گوله پشم نباشید!

 

۱۵. جای خواب سگتون رو همیشه تمیز نگه دارین.

سگ‌ها جای تمیز رو بیشتر دوست دارن و این باعث می‌شه بیشتر بهش علاقه‌مند بشن. همچنین، از پتو یا تشک‌هایی استفاده کنین که قابل شستشو باشن تا به راحتی بتونین اونا رو تمیز کنین.

 

  • عوامل مؤثر در انتخاب جای خواب سگ

هنگام انتخاب جای خواب برای سگ خود، باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید تا بتوانید بهترین مکان را برای استراحت سگ خود فراهم کنید:

  •   اندازه سگ

سگ‌های کوچک: سگ‌های کوچک معمولاً به فضای کمتری برای خواب نیاز دارند. جای خواب باید به اندازه‌ای باشد که سگ بتواند در آن کشیده و راحت بخوابد، اما نه آنقدر بزرگ که در آن احساس امنیت نکند.

سگ‌های متوسط و بزرگ: سگ‌های بزرگ به فضایی وسیع‌تر نیاز دارند تا در آن راحت بخوابند. این سگ‌ها باید قادر باشند به‌راحتی در جای خواب خود بچرخند و حرکات طبیعی خود را انجام دهند.

 

  • سن سگ

سگ‌های جوان: سگ‌های جوان و پرانرژی معمولاً خواب‌های کوتاه و پرتحرک دارند. آنها نیازی به بسترهای حمایتی خاص ندارند، اما باید جای خوابی نرم و راحت داشته باشند.

سگ‌های مسن: سگ‌های مسن‌تر و سگ‌هایی که مشکلات مفصلی دارند (مانند آرتروز یا دیسپلازی مفصل ران) به تشک‌های مخصوص و ارگونومیک نیاز دارند که فشار کمتری به مفاصلشان وارد کند. استفاده از تشک‌های فوم حافظه (memory foam) می‌تواند گزینه مناسبی برای این دسته از سگ‌ها باشد.

 

  • فعالیت و سبک زندگی سگ

سگ‌های فعال: سگ‌های پرانرژی که اغلب در طول روز بازی می‌کنند و تحرک زیادی دارند، به جای خوابی نیاز دارند که راحت و مناسب برای استراحت بعد از فعالیت‌های زیاد باشد.

سگ‌های کم تحرک: سگ‌هایی که تمایل به خوابیدن دارند و فعالیت کمتری دارند، ممکن است به جای خواب نرم‌تر و محافظت‌شده‌تری نیاز داشته باشند تا در آن احساس امنیت و راحتی کنند.

 

  • شرایط بهداشتی و پزشکی

مشکلات مفصلی یا استخوانی: سگ‌هایی که به مشکلات مفصلی مانند آرتروز یا دیسپلازی مفصل ران دچار هستند، به جای خوابی نیاز دارند که از فشار زیاد بر روی مفاصلشان جلوگیری کند. استفاده از تشک‌های ارتوپدیک و فوم حافظه می‌تواند به آنها کمک کند.

پوست حساس: سگ‌هایی که پوست حساس دارند باید در جای خواب‌هایی استراحت کنند که از مواد نرم و ضد حساسیت ساخته شده‌اند و به‌راحتی قابل شستشو باشند.

 

  • انواع جای خواب سگ‌ها

تشک‌های سگ (Mattress Beds)

ویژگی‌ها: ساده، کم‌هزینه و مناسب برای اکثر سگ‌ها. این تشک‌ها از مواد مختلف مانند فوم یا پشم ساخته می‌شوند و از فشار به مفاصل و عضلات جلوگیری می‌کنند.

مناسب برای: سگ‌های متوسط و بزرگ، سگ‌هایی که زیاد حرکت می‌کنند یا سگ‌هایی که فضای بیشتری برای خوابیدن نیاز دارند.

بسترهای سگ با دیواره‌های بلند (Cushion Beds یا Donut Beds)

ویژگی‌ها: این نوع بسترها دیواره‌های بلند دارند که سگ‌ها را احاطه می‌کنند و به آنها احساس امنیت بیشتری می‌دهند. این بسترها نرم و راحت هستند و برای سگ‌هایی که نیاز به حمایت از اطراف دارند، ایده‌آل هستند.

مناسب برای: سگ‌هایی که اضطراب دارند یا دوست دارند در یک مکان محدود و ایمن بخوابند.

 

  • کوسن‌های سگ (Pillow Beds)

ویژگی‌ها: این کوسن‌ها به دلیل راحتی و نرمی که دارند، برای سگ‌هایی که نمی‌خواهند جای خواب‌شان خیلی پیچیده باشد، مناسب هستند.

مناسب برای: سگ‌های کوچک یا متوسط که تمایل دارند روی سطح نرم و ساده بخوابند.

تخت‌های سگ با فوم حافظه (Memory Foam Beds)

ویژگی‌ها: این تخت‌ها از فوم حافظه ساخته شده‌اند که به پشتیبانی بهتر از بدن سگ کمک می‌کند و فشار کمتری به مفاصل و استخوان‌ها وارد می‌شود.

مناسب برای: سگ‌های مسن‌تر یا سگ‌هایی که مشکلات مفصلی دارند.

  • فرش‌های ضد آب

ویژگی‌ها: این فرش‌ها ضد آب و قابل شستشو هستند و برای سگ‌هایی که تمایل به خوابیدن در محیط‌های بیرونی دارند، گزینه مناسبی هستند. مناسب برای: سگ‌هایی که در فضای بیرونی یا حیاط می‌خوابند.

 

  • مراقبت و نگهداری از جای خواب سگ

تمیز کردن منظم جای خواب:

جای خواب سگ باید به‌طور منظم شسته شود تا از تجمع باکتری‌ها، کثیفی‌ها و بوی بد جلوگیری شود.

برخی از جای خواب‌ها دارای پوشش‌های قابل شستشو هستند که می‌توانید آنها را در ماشین لباسشویی بشویید.

 

  • نگهداری در محیط مناسب:

جای خواب سگ باید در مکانی خشک، آرام و دور از جریان هوای سرد یا گرم قرار گیرد. همچنین، باید در مکانی قرار داده شود که سگ احساس امنیت کند و مزاحمت نداشته باشد.

 

  • تعویض به موقع جای خواب:

با گذشت زمان، جای خواب سگ ممکن است کهنه شود و به حمایت قبلی خود را از دست بدهد. بنابراین بهتر است که جای خواب سگ به‌طور دوره‌ای تعویض شود تا سگ شما همیشه از خواب راحت برخوردار باشد.

پشتیبانی از سلامت مفاصل و استخوان‌ها:سگ‌های مسن یا سگ‌هایی که از مشکلات مفصلی رنج می‌برند، به تشک‌های ارگونومیک و حمایتی نیاز دارند که فشار کمتری به مفاصل وارد کند.

  • نتیجه‌گیری

انتخاب جای خواب مناسب برای سگ‌ها یک اقدام مهم برای حفظ سلامت فیزیکی و روانی آنها است. جای خواب سگ باید به‌اندازه کافی راحت، تمیز و متناسب با نیازهای جسمی و روحی سگ باشد. با توجه به عوامل مختلفی مانند اندازه، سن، شرایط پزشکی و نیازهای روانی سگ، می‌توانید بهترین انتخاب را انجام دهید. همچنین، نگهداری و مراقبت منظم از جای خواب سگ می‌تواند به حفظ راحتی و سلامت آن کمک کند و کیفیت زندگی سگ شما را بهبود بخشد.

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *